Vásár

Izgató színkavalkád, ínycsiklandó illatok, csodaszép ruhák, csinos táskák, igazi karikásostorok, szépen szóló furulyák… Nem lehet mindent felsorolni abból a sok-sok érdekes dologból, amit a vásársoron megtalálhatsz!

Kézműves foglalkoztató

Legénykék figyelem! Itt a lehetőség egy igazán izgalmas, nagyfiús erőpróbára! Egy kovácsmestertől tanulhattok el műhelytitkokat! Leánykák, Ti se búsuljatok, mert többféle ékszer készítését, kosárfonást és még sok-sok más érdekes dolgot próbálhattok ki ezen a szép napon. Külön érdekesség a kosárhinta!

Baranta gyermekfoglalkoztató

Itt kipróbálhatod a barantás fegyvereket, vívhatsz a barátoddal vagy egy barantással, ahogyan Te szeretnéd, íjászkodhatsz és még igazi karikás ostorral is cserdíthetsz, ha ügyes vagy! De ha mindez nem lenne elég, próbáld ki a csatakereszt hajítást! Erő és ügyességpróba, mindenképpen látogass el ide is!

Népi játékok

Ismered a csürközést? Métáztál már? Tudsz kendőzni? Nem? Na, itt megtanulhatod! Izgalmas, mozgalmas, garantáltan élményekben dús csapatjátékok várnak rád, mind olyan, melyet felmenőink is játszottak gyermekkorukban.

Óperencia

Jártál már az Óperenciás tengeren túl? Ott, ahol a kurta farkú kismalac túr? Elhoztuk Számodra is ezt a csodálatos mesevilágot! Keresd az Óperenciát, ahol mesék várnak Rád, kényelmes babzsákokkal, párnákkal és királyi trónussal!

Felvonulás

Gyere és nézd meg a sok-sok gyönyörű népviseletbe öltözött néptáncost, zenészt, énekest és mesélőt! A menet élén karikás ostorokkal fogunk cserdíteni, de lesznek barantás legények csillogó szablyával, és ami a legfontosabb: várunk Téged is!

Gála

Az eredményhirdetés előtt láthatod a Rézpatkó Néptáncegyüttes nagykovácsiban lévő tagjainak csodaszép táncát, illetve barantás gyerek és felnőttek bemutatóját!

Táncház

Táncházat tartunk a nap végén, kicsiknek és nagyoknak!